top of page
אברהם זיו כהן

הימנעות מהונאות נדל"ן: כיצד תשמרו על עצמכם מפני הונאות בעסקאות נדל"ן

כעורך דין מקרקעין, אני מבין את החשיבות של ערנות בכל הנוגע לעסקאות נדל"ן. למרבה הצער, הונאות נדל"ן ממשיכות להיות נושא נפוץ, כאשר נוכלים משתמשים בטקטיקות שונות כדי להונות קונים, מוכרים ושוכרים תמימים. בפוסט זה, אספק לכם טיפים חשובים והדרכה לזיהוי ומניעה של הונאות נדל"ן, כולל הונאות במכירת נדל"ן, התחזות לבעלי נכסים, הונאות שכירות והונאות בהסכמי רכישת יחידות נופש (time sharing). היכרות עם הונאות אלה ונקיטת אמצעי הזהירות הדרושים, יאפשרו לכם להגן על עצמכם להפוך לקורבן של הונאה.


1. הונאת נדל"ן:

הונאה ומרמה במכירת נכסי נדל"ן כרוכה ברמאים המתחזים למוכרים לגיטימיים או לסוכני נדל"ן. הם עשויים לרשום נכסים שאינם בבעלותם על שמם או לבצע מניפולציות במסמכי בעלות או בייפוי כוח כדי שייראה כאילו יש להם סמכות למכור את הנכס. כך תוכלו להגן על עצמכם:


א. אימות בעלות: ודאו תמיד את בעלותו של המוכר על ידי בדיקת רישומי הנכס הרשמיים בלשכת רישום מקרקעין, רשות מקרקעי ישראל או בחברה משכנת (תלוי באופן רישום הזכויות ובזכות עצמה (בעלות, חכירה)).


ב. הסתייעו בסוכני נדל"ן בעלי מוניטין: עבדו עם סוכני נדל"ן מורשים ובעלי מוניטין שיש להם רקורד מוצק וביקורות חיוביות.


ג. ביצוע בדיקת נאותות: חקרו את הנכס ביסודיות, כולל ההיסטוריה שלו, מכירות קודמות וכל מחלוקת משפטית הקשורה אליו.


2. התחזות לבעל הנכס:

נוכלים עשויים לנסות להתחזות לבעלי נכסים כדי להונות קונים או שוכרים. הם עשויים ליצור זהויות מזויפות או להשתמש במסמכים גנובים כדי להתחזות לבעלים החוקיים. כדי להימנע מליפול קורבן להונאה זו:


א. אימות זהות: בקשו צורות זיהוי מרובות מהמוכר או מהמשכיר (תעודת זהות, דרכון, רישיון נהיגה) והצליבו את המידע עם רשומות רשמיות.


ב. להיפגש פנים אל פנים: תמיד תדאגו לפגוש את המוכר או בעל הבית באופן אישי ובקרו בנכס לפני ביצוע תשלומים או חתימה על הסכמים כלשהם.


ג. היזהרו מבקשות חריגות: נקטו משנה זהירות אם המוכר או בעל הבית מבקש אמצעי תשלום חריגים או מבקש תשלומים גדולים מראש מבלי לספק תיעוד מתאים.


3. הונאת שכירות:

הונאות שכירות בדרך כלל מכוונות לשוכרים פוטנציאליים על ידי פרסום נכסים מזויפים להשכרה או גביית פיקדונות ודמי שכירות עבור נכסים שאינם קיימים. נקטו באמצעי הזהירות הבאים כדי למנוע הונאות השכרה:


א. ביקור בנכס: התעקשו לבקר בנכס באופן אישי לפני ביצוע תשלומים כלשהם או חתימה על הסכם שכירות.


ב. מחקר מחירי שכירות: השוו מחירי שכירות באזור כדי לוודא שהמחיר המפורסם אינו נמוך משמעותית ממחיר השוק, מה שיכול להוות דגל אדום לתרמית.


ג. השתמשו בשיטות תשלום מאובטחות: השתמשו בשיטות תשלום מאובטחות כגון המחאות או העברות בנקאיות במקום במזומן או העברות בנקאיות, מכיוון שהן מציעות יותר הגנה וניתן לעקוב אחריהן ולתעד אותן.


4. הונאות יחידות נופש:

הונאות יחידות נופש כוללות פרקטיקות מטעות הקשורות לנכסים בבעלות על יחידות נופש. כדי להגן על עצמכם מפני הונאות אלו:


א. בדקו את החברה: לפני התקשרות בהסכם לרכישת יחידת נופש כלשהי, בצעו בדיקה יסודית של החברה, את המוניטין שלה וביקורות של לקוחות.


ב. עיינו בחוזה: קרא בעיון את התנאים וההתניות של ההסכם, ופנו לייעוץ משפטי במידת הצורך, כדי להבין באופן מלא את זכויותיכם והתחייבויותיכם.


ג. קחו את הזמן: הימנעו מטקטיקות מכירה בלחץ גבוה וקחו את הזמן שלכם כדי לקבל החלטה מושכלת. אל תמהרו לחתום על חוזים כלשהם או לשלם עמלות מראש.


סיכום:

זיהוי ומניעה של הונאות נדל"ן דורש ערנות, מחקר וזהירות. על ידי יישום הטיפים ואמצעי הזהירות המתוארים בפוסט זה, תוכלו להפחית באופן משמעותי את הסיכון ליפול קורבן לפעילויות הונאה. זכרו, כשמדובר בעסקאות נדל"ן, תמיד עדיף להיות בטוחים מאשר להצטער. אם אתם חושדים בפעילות הונאה כלשהי, דווחו עליה לרשויות המתאימות בהקדם. הישארו מעודכנים והגנו על עצמכם מפני הונאות נדל"ן כדי להבטיח חוויית נדל"ן חלקה ומאובטחת.


המידע המסופק ברשומת בלוג זו מיועד למטרות מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ משפטי. התייעצו עם עורך דין מקרקעין מוסמך לקבלת הדרכה אישית הקשורה למצב הספציפי שלכם.

36 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page